torsdag 21 augusti 2014

Familjehemmet har flyttat med mina 2 barn utan Socialtjänstens vetskap!

Jag fick idag på ett möte på Socialförvaltningen veta att Familjehemmet Per och Carmelina Adeström har flyttat med mina 2 barn Jessie och Josefine till Rättvik i Dalarna. Detta har skett både bakom ryggen på mig som vårdnadshavare och  utan Socialtjänstens vetskap. Jag fick reda på detta efter att ha sett att familjehemmets hus i Harads var till salu på Hemnet. http://www.hemnet.se/bostad/fritidshus-5rum-harads-bodens-kommun-utsiktsvagen-12-6475977
I samband med detta så skickade jag ett mail till Luleå Kommuns Socialchef Mikael Lekfalk och ifrågasatte vad som försigår bakom min rygg! 
Jag har även pratat med mina barn Jessie och Josefine i telefonen i kväll när dom satt i bilen på väg ned till Dalarna. Mina barn är helt ovetandes om att dom kommer börja skolan i Rättvik på måndag, då även dom är helt förda bakom ljuset av det familjehem som dom bor i. Familjehemmet Per och Carmelina Adeström tillhör dessutom en religiös sekt som heter Salem och som har kopplingar till Livets Ord. Jag har motsatt mig denna placering från allra första stund, då jag inte vill ha någon som helst religiös sekt påverkan på mina barn.
Familjehemmet äger i dagsläget 5 hus, ett hus nere i Dalarna, två hus i  Lakaträsk och två hus i Harads var av det ena nu är till salu på hemnet. Jag nämnde dessa 5 hus för Socialsekreterare Johanna Berggren och Familjehemssekreterare Inga Lill Thunlind idag på mötet och detta var något som dom inte heller hade någon aning om. Det hus som är till salu är det som är den adress där mina barn är placerade på och den adress som familjehemmet uppbär ersättning från Socialförvaltningen för placeringen av mina barn på.
Jag blev lovad av Socialsekreterare Viola Stålnacke i samband med placeringen att närheten till barnens släkt var viktig för barnen. Luleå Kommuns Socialtjänst har heller inte gjort någon familjehems utredning på detta familjehem, utan denna ska göras nu när familjehemmet redan har flyttat med mina barn.
Det står även i Socialtjänstlagen att barnens bästa ska stå i fokus.
Men här ser bara familjehemmet sina egna behov, då det även framkom på mötet att Carmelina varit svårt sjuk i ett helt år utan att jag som vårdnadshavare fått veta något. 
Enligt Familjehemssekreterare Inga Lill Thunlind klarar Carmelina inte av dom långa resorna mellan Harads och Dalarna till vintern, så dom kunde inte heller svara på hur umgänget med mina barn ska fungera framöver och inte heller hur syskonens umgänge med varandra ska fungera.
Givetvis väcker detta frågan hos mig, om hur Carmelina då mäktar med mina två barn Jessie som är 11 år och Josefine som är 6 år?
Jag har överklagat folkbokföringen av mina barn i detta familjehem i Harads till Förvaltningsrätten och nu har dom dragit till Dalarna med mina barn. Eftersom att det målet inte är klart ännu så är väl det frågan om det inte både är kidnappning och egenmäktighet med barn?

2 kommentarer: